Monday, June 18, 2012

~ Biskut Daisy ~







Bahan-bahan:
A 160 gm Tepung Gandum
60 gm Tepung Suji 40 gm
Tepung Gula 100 gm
Gula Kastor 11/4 sudu kecil
Serbuk Penaik 1/4 sudu kecil
Soda Bikarbonat B 150 gm
Kacang Tanah – dibakar dan dimesin
60 gm Oat – dimesin 20 gm
Kelapa Kering - dimesin C 120-140 gm
Minyak Jagung Daisy 1/8 sudu kecil
Garam  

Hiasan: D Sapuan Telur Cara membuat sapuan telur: Campurkan telur dan susu cair, kemudian tapiskan.

Cara-cara: Campurkan kesemua bahan A dan sebatikan di dalam mangkuk pengadun dan putar selama 2 minit dengan kelajuan yang sederhana. Campurkan kesemua bahan B yang telah dimesin dan putar selama 1 minit. Akhir sekali masukkan Minyak Jagung Daisy dan garam, putar lagi 1 minit dan sebatikan. Adunan dicanai dan diterap berbentuk bulat, sapukan telur dan bakar selama 25-28 minit pada suhu 150 – 160C. Siap untuk dihidang. Saiz Hidangan: 60-65 keping Masa Penyediaan: 45 minit

No comments: