Friday, December 26, 2014

Breakfast Casserole .........

 easy breakfast casserole

1 pkg croissant rolls
1 lb mild sausage
6 eggs, beaten
2 cups shredded cheddar cheese

Preheat your oven to 350. Take a 9×13 pan and spray it with Pam. Roll out crescent rolls in the bottom of the pan:
easy breakfast casserole
Top with an even layer of browned and drained sausage:
easy breakfast casserole
Then pour in beaten eggs:
easy breakfast casserole
And top with cheese! :)
easy breakfast casserole
Bake at 350 for 30 min

Tuesday, December 23, 2014

Soft sweet milk bread ..........


  • 5 cups bread flour
  • 1 cup sugar
  • 2 packages of instant yeast
  • 1 cup milk
  • 1 cup water
  • 1/3 cup bread flour
  • 2 eggs
  • 1 tsp salt
  • 1 tsp vanilla extract
  • 1 stick butter, softened and cut up in slices
Step 1
  1. Add 1 cup water and 1/3 cup of bread flour to a sauce pan. Mix on medium heat until it forms a thick paste.
  2. Remove and set aside to cool
Step 2
  1. In a mixer, mix 5 cups flour, sugar, yeast, and salt together.
  2. Mix wet ingredients together: 1 cup milk, 1 tsp vanilla extract, 2 eggs, the flour paste from step 1.
  3. Make a well in the mixer and add the wet ingredients to the dry ingredients.
  4. Using the bread/kneading hook, knead until smooth.
  5. Add the softened butter one at a time.
  6. Knead for 20 minutes or until the dough is elastic and smooth.
  7. Set in a dry place and let it rise until double in size.
Step 3
  • Shape the dough into any shape you like.
  • Mix 1 egg white with 2 tbsp of water.
  • Brush onto the buns before baking.
  • Bake for 10-13 minutes on 350 degree oven OR until the top is golden brown.
  • Do not overbake, it will make your bread hard.
  • Remove and let cool.
  • Enjoy!

Nutella Chocolate Star Bread

Super Soft and Moist Buns / Milk Bread ............



1 cup whole milk (warm)
1 tsp allinson easy bake yeast
1 tsp sugar

2 cups bread flour
2 tbsp sugar


35 ~ 50g lurpak salted butter (melted)
This will totally depend on how much butter you like

7 sausages (herta frankfurters)
1 egg yolk for (egg wash)
Optional sesame seeds

1. Add 1 cup warm milk + 1 tsp yeast + 1 tsp sugar mix thoroughly together. 
Just cover it with the lid or plastic wrap. (should be under 38°c
or until bubbles arise.

2. In a large bowl, add 2 cups bread flour, 2 tbsp sugar
add the (A) yeast mixture to the flour and mix well until combined. 

3. You knead the dough first to get gluten 
and then 
add the melted butter kneed till it forms a rough ball 
and a medium level of gluten has developed.

4. Cover the dough with plastic wrap and allow to 

cold rise in the lower part of a refrigerator 24 to 60 hours. 
A 24 to 60 hours cold rise in the fridge will make the bread dough better.

5. Take the dough from the fridge, rest for 20 minutes. 

and transfer the soft and sticky dough on a clean, floured work surface, 
place it on a floured, then  kneading well by hand for 5 minutes.

6. Covered with a plastic wrap and wet clothes

allow to rise again (ideally in a warm place) until they double or triple in size.

7. Sprinkle a work surface with flour

Using a lightly floured rolling pin, roll out the dough from the center to the edges. 
Cut into 7 long pieces, wrap each around a sausage. 

8. Place on a greased baking tray lined with baking foil .
Brush with egg wash and sprinkle sesame seeds on top

Preheat the oven to 170c. Bake for 30 minutes. 
Transfer to wire rack once baked.

This bread is traditionally served warmed from the oven 
Enjoy and Happy Baking Everyone! 

Helpful Tips:

Baking time depends on the size and shape of the bread being baked.

Yes. 2:08 Cover the dough with plastic wrap and allow to cold rise in the lower part of a refrigerator 
24 to 60 hours.  A 24 to 60 hours cold rise in the fridge will make the bread dough better. 

You can choose to ''brush the bread with egg wash'' if you love how the bread get a good flavorful, 
well browned super crunchy, crispy on the outside and super soft and fluffy on the inside. 

If you choose to ''brushing it with melted butter'', 
will help you to achieve a bread with an extremely soft crust.

Continue to kneed until it passes the window pane test. 
If the dough feels very sticky, add a little shake of flour until it becomes smooth and bouncy. 
This is where you are able to pull it to a very thin membrane see through before it breaks.

Most doughs are ready for fermentation when they reach an internal temperature of (25-27°C). 
You can also check the gluten development with the windowpane Test: pull off a chunk of dough
and stretch it with your hands. It should stretch to form a very thin translucent sheet, without tearing.

Ubat Migrain dan Sakit Kepala .......

OVALATTE ....................


PERHATIAN : Kepada anda yang menggunakan Ovalette sebagai bahan ramuan di dalam produk/masakan anda!

 OVALATTE adalah bahan dalam Kategori SYUBHAH/MASYBUH kerana mengandungi bahan Mono and Diglycerides@ E471 - pengemulsi, yang boleh jadi datang dari sumber haiwan yang haram, haiwan yang tidak disembelih atau tumbuhan yang halal.
Nama lain yg digunakan ialah Sponge Gel/Quick 75/Cake Stabilizer dan sebagainya...
Berkenaan kandungan bahan Mono and diglycerides (E471), rujuk diruangan Notes tentang E Code bagi yang belum jelas. Apa yang pasti pengeluar kini tidak menggunakan label E471 tetapi kadang kala hanya diletakkan 'bahan pengemulsi'.
Bahan lain dalam ovalatte iailah Polyglycerol, Polysorbate, Sorbitol, Propylene Glycol, Tartrazine dan air.

Antara produk yg selalu diadun menggunakan ovalatte ialah (BUKAN bermaksud produk-produk ini haram- cuma perlu berhati2) :
1. Sponge cake
2. Muffin
3. Akok/Bahulu
4. Apam/apom
5. Cup cake
6. Kek Lapis
7. Aiskrim

Apakah gunanya ovallete dalam adunan kek?
Ovalette akan memberikan tekstur yang halus pada kek terutama kek span yang menggunakan cecair (air atau jus buah-buahan atau susu cair). Antara jenama lain yang biasa bagi menggantikannya ialah Quick 75 dan jilk (yang lebih kuat dari segi reaksi dengan bahan-bahan kek yang lain).
Apakah bahan yang boleh menggantikan ovalette apabila membuat kek supaya lebih gebu?
Jika tidak mahu menggunakan ovalette, pastikan anda memukul telur dan gula hingga kembang dan ringan (bila membuat kek span). Untuk kek yg memerlukan anda memukul mentega dan gula, tidak perlu memasukkan ovalette, sebenarnya.

Anda boleh cuba cara ini:
asingkan kuning dan putih telur. Masukkan kuning ke dalam adunan (seperti biasa). Manakala putih telur dipukul dengan sedikit garam @ setengah sudu jus limau nipis(menggantikan krim tartar) hingga kental. Kemudian kaupbalikkan perlahan-lahan ke dalam adunan mentega sebelum dibakar.

Sunday, December 14, 2014

Garlic Herb Cheese Bombs .........

Garlic Herb Cheese Bombs
Garlic Herb Cheese Bombs - amazing cheese bomb biscuits loaded with Mozzarella cheese and topped with garlic herb butter. Easy recipe that takes 20 mins |

Garlic Herb Cheese Bombs - amazing cheese bomb biscuits loaded with Mozzarella cheese and topped with garlic herb butter. Easy recipe that takes 20 mins |
  Pillsbury Biscuits - Buttermilk
2 cans (7.5 oz. each) refrigerated biscuits (if you can't find in yr store, make yr own bread dough)
4 oz. Mozzarella cheese, cut into 20 cubes
4 tablespoons butter, melted
1/2 teaspoon garlic powder
Some fresh parsley leaves, finely chopped
A tiny pinch of salt

Preheat oven to 400°F.
Open the biscuit cans and separate the biscuits. Line a cookie sheet with parchment paper. Wrap the cheese bombs by placing one cube of the cheese in the center of each biscuit. Carefully wrap the biscuit dough around the cheese, pinch the biscuit to close and seal tight. Place the seam part down and arrange the biscuits so they are at least 1-inch apart. Bake for 10 minutes or until the surfface turn golden brown.
While the biscuits are baked in the oven, mix the butter, garlic powder, salt, and parsley leaves together. Set aside.
Remove the biscuits from the oven and brush with the butter mixture immediately. Serve warm.

Red Velvet Cake Recipe ..........

 Red Velvet Cake
Cake Ingredients:
1 1/2 cups (300 g) sugar
1 cup (240 g) unsalted butter, room temperature
4 tablespoons (60 mL) baking cocoa
1/2 teaspoon (2.5 mL) salt
1 1/4 teaspoons (6.25mL) baking soda
2 eggs
2 1/2 cups (300 g) cake flour
1 cup (240 mL) buttermilk
1 teaspoon (5 mL) vanilla extract
1 teaspoon (5 mL) red (no-taste) icing color

Frosting Ingredients:
1 8-ounce package (230 g) cream cheese, room temperature
1 cup (240 g) unsalted butter, room temperature
3 cups (300 g) powdered sugar
1 teaspoon (5 mL) clear vanilla extract

Preheat the oven to 350 degrees F. Coat 3 8-inch pans with nonstick spray; set aside.

To make the cake, beat the sugar and butter in a stand mixer until light and fluffy. On low speed, add the cocoa, salt, baking soda and eggs one at a time, making sure to scrape the bowl as need to mix thoroughly. Alternating, add the cake flour and buttermilk in thirds. Mix in the vanilla extract and icing color. Divide the batter evenly between the 3 pans, and bake for 25 minutes, or until a toothpick inserted into the middle comes out clean. Allow the pans to sit at room temperature until cool, remove the cakes from the pans and transfer to the freezer to chill for 30 minutes.

To make the frosting, add all the ingredients in a stand mixer and beat until smooth.

Remove the cakes from the freezer and cut the domed tops with a serrated knife, creating flat surfaces. Using an offset spatula, frost the cake.

Resepi Kek Keju Meleleh .........



1 cwn  tepung gandum
1/2 cwn  tepung jagung
1/2 cwn  gula
2 biji telur
70ml fresh cream atau susu segar
1 penutup esen vanila
1/2 cwn butter atau majerin yang dicairkan
1/2 sudu besar ovallete
2 sudu kecil baking powder
2 sudu cream cheese

untuk sos  meleleh
150gram cream cheese ( disarankan guna philidelphia cream cheese)
1/2 cwn  fresh cream @ whipping cream @ heavy cream
5 sudu besar susu pekat manis
1 sudu kecil jus lemon

1. Ayak tepung gandum bersama tepung jagung dan baking powder ketepikan, kalau nak ayak dua kali pun boleh, digalakkan, kemudian pecahkan 2 biji telur dalam bekas adunan, putar telur hingga berbuih baru masukkan gula, putar hingga betul-betul kembang.
2. Kemudian masukkan ovallete ( jika tak letak ovallet pun takpe boleh gantikan dengan satu sudu plain yogurt atau 1 sudu kecil soda bikarbonat, jika letak soda bikarbonat kena ayak dlm adunan tepung tu ya).
3. kalau nak asing putih telur dan kuning telur pun boleh, putih telur dipukul dengan separuh kuantiti gula dan jadikan meringue dan separuh lagi kuantiti gula di campur dengan kuning telur dan dipukul kembang.
4. Selepas itu masukkan satu penutup esen vanila, putar lagi, kemudian masukkan 1/2 sudu krim cheese ( ni klu tak nak letak pun takpe, ros saje letak supaya menambahkan lagi rasa cheese dlm adunan kek) , putar sebati semuanya.
5. Masukkan tepung yang di ayak tadi, berselang seli dengan fresh cream @ susu segar, ulang langkah tadi sehingga  tepung dan fresh cream habis, pastikan semua bahan sebati dan tidak berketul.
6. Masukkan pula butter @ marjerin yang telah dicairkan, putar sebati seperti rajah 6a.
7. Adunan ni ros bahagi dua, satu bahagian ros biarkan warna asal dan satu lagi ros campurkan dengan 3 sudu besar serbuk koko dan 3 sudu besar susu segar, kacau sebati, tuang adunan di dalam bekas alumunium atau loyang kek bulat atau petak.
8. Bakar pada suhu 170c ke 180c selama 30minit atau sehingga permukaan kek perang. suhu oven bergantung pada kesesuaian oven masing2 ya,  nak kukus pun boleh,  jika kukus lebihkan masa 15minit.

Buat Sos Keju Meleleh pula
9. Masukkan cream cheese dan susu pekat manis di dalam bekas adunan, kemudian masukkan fresh ceram, putar dengan kelajuan tinggi sehingga semua bahan sebati, pastikan adunan tidak terlalu kental, cukup sekadar creamy, akhir sekali masukkan 1 sudu kecil jus lemon. putar lagi, jika tidak manis, boleh tambahkan lagi susu pekat manis, kemanisan ikut selera masing2 ya.
10. Pastikan sos keju meleleh mulus dan tidak berketul seperti rajah 10.
Cara Melapis Kek Keju Meleleh ( ros buat dua lapis, bawah vanila atas rasa coklat)
11. Potong dua kek yang siap dibakar tadi, ( pastikan kek betul2 sejuk baru dipotong ya) kemudian masukkan kembali di dalam acuan alumunium, tuangkan sos kejeu meleleh tadi dan lapiskan atasnya dengan kek vanila atau kek coklat, jadinya akan jadi dua rasa lah, tak mahu buat berlapis pun takpa, boleh potong dua kek tadi dan sapukan rata sos krim keju meleleh tadi.
12. Sapukan rata krim keju meleleh dan lapiskan dengan kek perisa vanila atau coklat, curah baki krim sos keju meleleh tadi lagi atas kek dan hias ikut kreativiti masing2 ya, nak parut cheeddar cheese pun boleh, ros cuma taburkan serbuk milo, coklat chipdan  guna sos coklat sahaja, bergantung pada bahan sedia ada di dapur masing2 ya.
13. Lihat rajah 13 sebagai contoh, ros lorekkan dengan sos coklat. Selamat Mencuba.
cara bergambar rajah 1
cara bergambar rajah 2
cara bergambar rajah 3
cara bergambar rajah 4
cara bergambar rajah 5
kek keje meleleh siap di hias tapi tak kemas sgatlah huhuhu
comotnya je nampaknye ni huhuhu
setelah dilorekkan dengan sos coklat
jadilah juga rupanya sikit
toppingkan dengan sos coklat dan coklat chip
bawah lapisan kek coklat atas kek vanila ade dua rasa

Monday, December 8, 2014

Peanut Butter Snowballs ............

 peanut butter snowballs

1 cup powdered sugar
3 tablespoons butter, softened
1/2 cup creamy peanut butter
1 lb white chocolate candy coating (or almond bark – I find this at the grocery store near the chocolate chips)
sugar sprinkles (optional- I used silver sugar sprinkles on top of mine)

In a medium-sized mixing bowl, combine sugar, peanut butter and butter – mix well. Line a large cookie sheet with wax paper and shape dough into 1″ balls; place balls on wax paper. Chill dough balls in the fridge for about 30 minutes or until firm.
In another medium-sized bowl, melt candy coating according to directions on package (I usually microwave mine for 30-second intervals, stirring each time, until completely melted and smooth). Dip balls and place on wax paper. If you want, sprinkle the tops with sprinkles. Place balls back into the fridge to set up.
Makes about 24-30 snowballs.

Pulut Kuning Sedap ...........

5 cawan beras pulut
1 asam keping
2 sk serbuk kunyit
3 cawan santan pekat
Garam dan gula

Cara Penyediaannya:
Beras dicuci bersih dan ditoskan.
Bancuh serbuk kunyit dengan air anggaran melebihi paras beras pulut. Masukkan asam keping.Gaul supaya beras pulut rata dengan warna kuning.Rendam semalamam
Toskan beras, keluarkan asam keping (jgn kukus ngan asam keping sekali lak)
Sementara itu panaskan pengukus.Masukkan beras pulut dalam loyang pengukus (lapik dasar kukusan dgn daun pisang (tutup lubang sket-kang bolos abes beras pulut tuh)
Kukus beras pulut (pastkan air pengukus sudah mendidih ya) selama ~20minit (beras separuh masak)
Sementara itu, satukan santan pekat, garam dan gula.Kacau sekejap atas api hingga naik wap. Tujuannya untuk steril santan - supaya pulut kuning tahan lama.
Selepas 20 minit, angkat pulut dan masukkan ke dalam bekas yg besar.Tuangkan santan sedikit demi sedikit ke atas pulut, kacau sebati.Buat hingga santan abes.Pasni kia akan nampak pulut nampak cam basah2 gitew. Biarkan sekejap (dalam 8-10min) supaya pulut sebati ngan santan
Masukkan semula dalam kukusan, kukus selama 20-30min (hingga pulut kuning betul2 masak)

Tujuan meletak asam keping supaya pulut kuning akan cantik dan berkilat

Kek Pandan Kukus Mudah ........

4 biji telur
1 1/2 cwn  tepung gandum
1/2 cwn  gula halus
1/2 cwn  mentega dicairkan
1/2 sudu teh ovellette
1/2 sudu teh baking powder
 pes pandan secukupnya

Cara membuatnya:
1. Pukul telur,gula dan ovelette hingga kembang, masukkan pes pandan dan pukul lagi.
2. Masukkan pula tepung gandum yang di ayak dengan baking powder dan pukul lagi, lalu masukkan mentega yang di cairkan tadi.
3. Pukul sebentar dan tuang kedalam loyang.
4. Kukus selama 45minit atau sehingga masak.

Kek Marble Trio .........


1 cwn  mentega berkualiti tinggi (anchor, s. c. s )
2 cwn  tepung halus (tepung gandum pun ok)*
1 camca teh baking powder*
1 camca besar penuh susu tepung*(*disatukan dan diayak)
5 biji telur gred A (kurang lebih 60 gram sebiji)
1 cwn  gula halus @ kastor
1 camca besar ovallate (pemantap kek)
30 gram gliserin
20 gram air
1 camca teh butter vanilla (atau esen vanilla biasa)
Sedikit pewarna makanan merah jambu
Sedikit pewarna makanan ungu-violet (x de)
1 camca teh coklat emulco (ganti coffe)
Badam cincang secukupnya

1. Panaskan oven pada suhu 170C, lenser tin 4 segi 9 inci x 9 inci x 3 inci dengan mentega dan alas dasar tin dengan kertas minyak atau guna tin bulat 9 inci. Ketpikan.

2. Putar mentega hingga putih, gunakan kelajuan sederhana laju.

3. Perlahan kan kelajuan dan masukkan tepung yang telah diayak tadi sedikit demi sedikit, putar hingga rata. Ketepikan.

4. Dalam mangkuk yang bersih dan kering, masukkan gula halus dan ovallate, putar hingga rata. Masukkan telur (semua sekali) dan putar sebati, kemudian tukar pada kelajuan tinggi dan putar hingga pekat dan gebu seperti adunan kueh boulu.

5. Perlahankan kelajuaan dan masukkan no. 2 sedikit demi sedikit hingga habis, putar sebati, masukkan gliserin, air dan butter vanilla, putar lagi hingga rata.

6. Bagi adunan pada 3 bahagian, 1 + warna pink, kacau rata. 1 + warna ungu-violet, kacau rata dan 1 lagi dengan coklat emulco, kacau rata.

7. Sudukan berselang seli setiap warna secara bertindih dalam tin kek tadi, hingga habis, kemudian lorekkan dengan chop stick 3 - 4 kali.

8. Tabur badam cincang rata2 atas adunan kek tadi. Nanti marble akan menjadi semasa proses memasak.

9. Bakar 50 minit hingga 1 jam, ikut oven masing, jika kek masih belum masak, tutup permukaan tin tadi dengan aluminium foil atau tudung periuk, sambung bakar lagi sekejap.

10. Uji kek dengan mencucuk lidi sate di bahagian tengah kek, jika keluar bersih, tanda kek anda telah masak.


● 2 sd mkn taucu
● 2 sd mkn tpg jgung
● 2 sd mkn tpg gndum
● 3 sd mkn kicap pkat
● 3 sd mkn sos tiram
● 4-5 sd mkn gula
● 3 cwn air

Caranya : 
Masukan semua bahan dalam blender, kisar bagi halus dan masak bagi mendidih sekejap..


● 1/2 cwn kcng tanah yg dh d goreng
● 1 sd mkn tpg gndum
● 1 sd mkn tpg jgung
● 4- 5 sd mkn gula
● 3 cwn air
● 1/4 sd mkn garam
Kisar semua bahan sampai halus..
● 3 sd mkn cili kisar

Cara-caranya :
Panaskan sikit minyak, tumis 2 biji bawang putih ketuk, letak 3 sd mkn cili kisar dan tunggu sampai kering. Masukan semua bhn dalam blender tadi. Masak sekejap bagi kuah agak pekat dalam 5 minit.

How To Remove Permanent Marker From Everything ........

Wednesday, December 3, 2014

Mee Hailam ..........



300gm udang sederhana besar
300gm daging ayam
3 ekor sotong saiz besar
1 peket fish ball
1 peket mee
3-4 cawan air
1-2 sudu besar cili kisar
3-4 sudu besar kicap manis
1 sudu besar kicap cair
2 sudu besar sos tiram
1 sudu kecil minyak bijan
1 sudu besar sos cili
2 sudu besar sos nampla
2 biji telur
Sedikit sayur sawi
Sedikit bunga kobis
1 batang carrot
2 biji tomato masak ranum
Sedikit tepung jagung n air - dibancuh
Garam secukup rasa
Daun sup dan cili merah secukupnya

Cili kering direbus sampai lembut dan kemudian dikisar bersama bawang merah dan bawang putih secukupnya .


- Bersihkan udang dan sotong kemudian tos dan ketepikan kemudian potong isi ayam menjadi ketulan kecil . Potong fish ball kemudian bersihkan semua sayur dan potong ketepikan semua bahan-bahan ni.

- Panaskan sedikit minyak dan tumis cili kisar sampai pecah minyak dan cili masak kemudian masukkan ketulan isi ayam tadi dan kacau sehingga isi ayam masak dan kemudian boleh la dimasukkan air . Masukkan carrot dan bunga kobis tadi biar sampai kuah hampir mendidih . Masukkan semua sos cili, sos tiram , minyak bijan , kicap manis n cair , sos nampla dan kacau semua bahan ni .

-Masukkan semua udang serta sotong dan kacau semua bahan kemudian rasa sama ada cukup semua perisa kalau tak cukup tambah ikut selera masing-masing . Masukkan telur sebiji demi sebiji biar sekejap sampai telur masak dan masukkan sayur sawi , buah tomato dan kacau . Masukkan bancuhan tepung jagung dengan sedikit air untuk bagi kuah pekat . Kacau semua bahan dan kalau kurang masin baru la ditambah garam .

- Akhir sekali masukkan mee dan kacau semua bahan dan biar kuah mendidih dan boleh la ditutup api dapur .

- Bila nak hidang boleh la ditabur daun sup , cili merah dan juga bawang goreng .


Saturday, November 29, 2014

12 Symptoms of Kidney Disease That You Must Know ..........


Most people are not aware of the fact that kidney diseases can be silent killers. They may not show any symptoms for a long time till the situation becomes critical. It is important to recognize the symptoms of kidney diseases to catch them early. Here is a list of twelve such symptoms you should look out for:

Changes in your urinary function : The first symptom of kidney disease is changes the amount, frequency of your urination. There may be an increase or decrease in amount and/or its frequency, especially at night. It may also look more dark colored. You may feel the urge to urinate but are unable to do so when you get to the restroom.

Difficulty or pain during voiding : Sometimes you have difficulty or feel pressure or pain while voiding. Urinary tract infections may cause symptoms such as pain or burning during urination. When these infections spread to the kidneys they may cause fever and pain in your back.

Blood in the urine : This is a symptom of kidney disease which is a definite cause for concern. There may be other reasons, but it is advisable to visit your doctor in case you notice it.

Swelling : Kidneys remove wastes and extra fluid from the body. When they are unable to do so, this extra fluid will build up causing swelling in your hands, feet, ankles and/or your face.

Extreme fatigue and generalized weakness : Your kidneys produce a hormone called erythropoietin which helps make red blood cells that carry oxygen. In kidney disease lower levels of erythropoietin causes decreased red blood cells in your body resulting in anemia. There is decreased oxygen delivery to cells causing generalized weakness and extreme fatigue.

Dizziness & Inability to concentrate : Anemia associated with kidney disease also depletes your brain of oxygen which may cause dizziness, trouble with concentration, etc.

Feeling cold all the time : If you have kidney disease you may feel cold even when in a warm surrounding due to anemia.
Pyelonephritis (kidney infection) may cause fever with chills.

Skin rashes and itching : Kidney failure causes waste build-up in your blood. This can causes severe itching and skin rashes.

Ammonia breath and metallic taste : Kidney failure increases level of urea in the blood (uraemia). This urea is broken down to ammonia in the saliva causing urine-like bad breath called ammonia breath. It is also usually associated with an unpleasant metallic taste (dysgeusia) in the mouth.

Nausea and vomiting : The build-up of waste products in your blood in kidney disease can also cause nausea and vomiting.

Shortness of breath : Kidney disease causes fluid to build up in the lungs. And also, anemia, a common side-effect of kidney disease, starves your body of oxygen. You may have trouble catching your breath due to these factors.

Pain in the back or sides : Some cases of kidney disease may cause pain. You may feel a severe cramping pain that spreads from the lower back into the groin if there is a kidney stone in the ureter. Pain may also be related to polycystic kidney disease, an inherited kidney disorder, which causes many fluid-filled cysts in the kidneys. Interstitial cystitis, a chronic inflammation of the bladder wall, causes chronic pain and discomfort.
It is important to identify kidney disease early because in most cases the damage in the kidneys can’t be undone. To reduce your chances of getting severe kidney problems, see your doctor when you observe one or more of the above symptoms. If caught early, kidney disease can be treated very effectively.


Oatmeal Cookies ............

Loaded Oatmeal Cookies Recipe


  • 1 1/2 cups whole-wheat flour
  • 1/2 teaspoon baking powder
  • 1/2 teaspoon baking soda
  • 1/2 teaspoon cinnamon
  • 1/2 teaspoon salt
  • 8 tablespoons unsalted butter, softened
  • 3/4 cup coconut palm sugar
  • 3/4 cup packed light brown sugar
  • 2 large eggs
  • 1/2 teaspoon vanilla extract
  • 1 1/2 cups dark chocolate chips
  • 1 1/2 cups old-fashioned rolled oats
  • 1 cup chopped pecans
  • 3/4 cup unsweetened coconut flakes


1. Preheat oven to 350ºF with racks in upper and lower thirds. Line 2 large baking sheets with parchment. Whisk flour, baking powder, baking soda, cinnamon and salt.
2. Using an electric mixer on medium speed, beat butter and sugars until light, about 3 minutes. Beat in eggs 1 at a time until incorporated and mixture is creamy, scraping down sides of bowl as needed. Beat in vanilla.
3. Reduce mixer speed to low and gradually beat in flour mixture until just combined. Fold in chocolate chips, oats, pecans and coconut.
4. Scoop dough into 1-inch balls, arranging as many as will fit on prepared sheets, spaced 1 inch apart. Bake, switching sheets halfway through, until lightly browned and set, about 15 minutes. Let cool slightly on sheets on wire racks, then transfer to racks to cool completely. Repeat with remaining dough.

Tuesday, November 25, 2014

Oatmeal Peanut Butter Chocolate Chip Cookies .........

  • 2  1/2 cups all-purpose flour
  • 2 cup quick-cooking rolled oats
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1 teaspoon salt
  • 1 cup unsalted butter, softened
  • 1 cup firmly packed light brown sugar
  • 1/2 cup granulated sugar
  • 1 cup peanut butter, smooth or crunchy**
  • 2 large eggs
  • 2 tablespoons vanilla extract
  • 2 cups semisweet chocolate chips

Preheat oven to 350°. Line baking sheets with silicone liners or parchment paper.
Whisk together flour, oats, baking soda, and salt. Set aside.
Using an electric mixer on medium speed, beat butter, brown sugar, and sugar until light and creamy. Add peanut butter, and mix until combined. Add eggs and vanilla, and mix until combined.
Reduce mixer speed to low. Gradually add flour mixture, mixing just until combined.
Stir in chocolate chips.
Drop dough by tablespoonfuls onto prepared pans. Bake 10 to 12 minutes, or until cookies are lightly browned but centers are still soft. (Place cookie dough in refrigerator between

baking batches.)
Cool cookies on pan for 5 minutes. Then, transfer cookies to wire racks to cool completely.

Peanut butter & chocolate chip cookies ...........

 Peanut butter & chocolate chip cookies




  • 1 1/2 cups all-purpose flour
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1 cup (2 sticks) butter or margarine
  • 1/2 cup creamy or chunky peanut butter
  • 1/2 cup granulated sugar
  • 1/2 cup packed brown sugar
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 1 large egg
  • 1 3/4 cups (11.5-oz. pkg.) chocolate break into pieces


PREHEAT oven to 375° F.

COMBINE flour and baking soda in small bowl. Beat butter, peanut butter, granulated sugar, brown sugar and vanilla extract in large mixer bowl until creamy. Beat in egg. Gradually beat in flour mixture. Stir in morsels.

DROP dough by rounded tablespoon onto ungreased baking sheets. Press down slightly with bottom of glass dipped in granulated sugar.

BAKE for 8 to 10 minutes or until edges are set but centers are still soft. Cool on baking sheets for 4 minutes; remove to wire racks to cool completely.

dough as above. Spread dough into ungreased 15 x 10-inch jelly-roll pan. Bake for 15 to 18 minutes. Cool in pan on wire rack.

Peanut Butter-Chocolate Cake ..........

 Warm Peanut Butter-Chocolate Cake recipe


What You Need

pkg.  (2-layer size) chocolate cake mix

cup  butter, melted

 eggs, (divided into 2)

pkg.  (8 oz.) PHILADELPHIA Cream Cheese, softened

cup  PLANTERS Creamy Peanut Butter

cups  powdered sugar

Make It

HEAT oven to 350ºF.
BEAT cake mix, butter and 2 eggs with mixer until blended; spread onto bottom of 13x9-inch pan sprayed with cooking spray.
PLACE cream cheese, peanut butter and remaining eggs in separate large bowl; beat with mixer until blended. Gradually beat in sugar; pour over batter in pan.
BAKE 30 min. or until edges are firm. Cool slightly.

Thursday, November 20, 2014

Mee Rebus .............

2 biji Keledek Oren 
 2 2iji ubi Kentang ( dibuang kulit dan di rebus bersama keledek)
250gm Daging Tetel – dihiris2
3 biji Bawang Besar *
4 ulas Bawang Putih *
6 cm halia *
1.5cm kunyit hidup *
  * kunyit, bawang & halia (di kisar halus)
4 sudu besar towchu
2 buah tomatoes di potong dadu
3 sudu besar serbuk kari daging
1 sudu teh serbuk jintan putih
1 batang kayu manis
1.5 cili kisar
1 kuib knor ikan bilis
4 sudu besar udang gragau – di tumbuk halus
1.5 mangkuk air assam
1.5 sudu besar ‘cornstarch’ serbuk jagung
1 ltr air rebusan
Minyak memasak
Garam & gula secukup rasa

Rebus keledek dan ubi kentang hingga masak dan lenyitkan Di periok yang besar, panaskan minyak, letakan bahan kisar cili kisar dan goreng rempah2nya bersama kayu manis, bila bangkit, masukan daging tetelan nya. Gaulkan dan goreng sementara, kemudian masukan kari daging dan serbuk jintan di kacau hingga sebati. Masukan tomatoes yang di potong dadu kecil, 1 kuib knor ikan bilis, air 3 cawan besar. masukkan towchu yang di lenyitkan sedikit. Bila air mula mendidih masokkan keledek & kentang yangg sudah di lenyitkan. Gaulkan sampai kuah itu pekat, letakan air ‘cornstarch’. Ambil udang kering gragau, di basoh dan di tumbuk halus, masukkan ke dalam kuah, di kacaukan kuah nya selalu supaya, keledek di dalam tidak melekat di bawah periuk. Masak hingga daging nya empok. Letak garam dan gula secukup rasa.

Bahan2 lain,
1 kg Mee Kunning
150 gm Taugeh
2 puchok daun sup – di potong kasar2
Limau Kasturi – di belah dua
Cili hijau di hiris2
Bawang merah goreng
Telur rebus – dibelah dua
Kicap manis

Tips For Health ....... Drink Water !


Sarah Smith is a 42 year old mother of two young kids in the UK. She, like many others, openly admitted to not drinking the recommended 2 to 3 liters of water daily. She suffered from poor and sluggish indigestion and regular headaches. Following consultations with medical professionals for both issues she decided to take heed of the advice given – in both cases she had been told that she needed to up her intake of water. She decided to document and photograph what happened in a self imposed experiment whereby she would drink 3 liters, just over 5 pints, of water per day, every day for an entire month and see if she could feel any benefits.

At the outset Sarah took a long hard look at her face noting that “I am 42, but have to admit I look more like 52 in this picture, which is shocking. There are dark shadows under and around my eyes, which make me look exhausted, a profusion of wrinkles and strange reddish blotches, and my skin lacks any lustre. It looks dead….even my lips look shrivelled.” She spread the water out during the day aiming to drink a big jug of water in the morning, another in the afternoon with a third in the evening.

At the end of the FIRST WEEK she had already noticed that her bowel function was improved and her urine was virtually clear as the water was flushing out her previously dehydrated poorly functioning kidneys. She noticed sudden skin breakouts, which were a result of the toxins being eliminated from throughout her body. However her headaches were already gone and her previous joint stiffness first thing in the morning was vastly improved. Water is vital for lubricating the joints.

WEEK TWO saw an improvement in her skin tone and general complexion although she noted that her eyes were still wrinkled but said “they look less crepey and shadowy than before”. She also had a visibly flatter stomach and her smart husband paid her the ultimate compliment by noting that her cellulite had vanished! Significantly she had another week headache free.

On to WEEK THREE  when Sarah was happy to find that her eye wrinkles and dark circles had all but disappeared and her skin was plumper and healthier looking. She noted that she was actually eating less by this stage as she had fallen into the common trap of reading signals from her stomach as being hunger pangs whereas they were actually thirst pangs. Research has shown that 37 per cent of people actually mistake thirst signals for hunger signals. The plentiful water had now stopped her from continually falling into that unhealthy trap.

So what about the end of WEEK FOUR? Sarah said “I genuinely can’t believe the difference in my face. I look like a different woman. The dark shadows around my eyes have all but disappeared and the blotches have gone. My skin is almost as dewy as it was when I was a child. The transformation is nothing short of remarkable.” She was leaner, fitter and nobody can deny the astonishing change to her appearance. She changed nothing else in her daily routine apart from the water intake. Here are the before and after photographs:


To those already of you already converted to drinking enough water these results will merely confirm what you already know, but to anyone who is guilty of not doing so, will this persuade you to try this for yourself ? 


Monday, November 17, 2014

10 Tips Kempiskan Perut ...........

8 Drinks to Boosts Your Immune System ..........

One of the easiest and most effective ways to protect your body from illnesses is to consume foods and drinks that contain substances that have immune system boosting qualities. Many fruits and vegetables have high levels of antioxidants, vitamins and minerals that can strengthen the immune system, and you can turn them into nutritional juices that are highly beneficial to your health. By ingesting these drinks on a regular basis, you have a chance of experiencing less health problems.

1. Lemon Juice

Lemon is one of the cheapest fruits that you can find in the grocery store or market, but it can bring amazing benefits to your health. This fruit contains lots of antioxidants and vitamin C, which can improve the immune system, and it also balances the levels of alkali and acids in the body. As such, drinking lemonade or lemon tea regularly will make your body less susceptible to illnesses.

2. Apple Cider Vinegar

The main ingredient in apple cider vinegar is apple juice, which has a wide range of vitamins and minerals that are beneficial to the body, including calcium, potassium, sodium, phosphorus, chlorine, magnesium, sulphur, iron and fluorine. This drink also contains vinegar, an acidic liquid that is known to contribute to the efficiency of the immune system.

3. Green Tea

Green tea is the perfect immune system boosting drink. It introduces a substance called epigallocatechin gallate, or EGCG, into the body, and this substance can fight bacteria and prevent viruses from multiplying. According to recent research, ECGC may be able to control the development of cancer.

4. Cranberry Juice

Cranberry juice is not only a delicious drink; it is also a great source of potent antioxidants such as flavonoids and vitamin C, which are effective in promoting the immune system. Cranberry juice can also help to prevent heart diseases and improve the urinary track system.

5. Beet Juice


Beet juice does not only enhance the immune system; it can also benefit your health in other ways. Some of the essential nutrients that are present in beet juice are beta carotene, vitamin C, carotenoids, sulphur, calcium, iron, manganese and potassium choline. This drink can improve the function of the brain, cleanse blood and strengthen the gallbladder and liver. It may be too concentrated to make a pleasant drink, but it can be mixed with apple or carrot juice.

6. Kiwi Juice

Another effective immune system boosting drink is kiwi juice. This juice contains high levels of vitamin A, vitamin C and vitamin E, which are essential for a healthy immune system. Kiwi fruit also provides lots of fiber and potassium, and it can protect your body from heart illnesses.

7. Broccoli Juice

Regular consumption of broccoli will benefit the immune system, because the vegetable has good amounts of beta-carotene, vitamin B1 and C, calcium, protein, potassium and sulphur. Pure broccoli juice is very concentrated, and it has to be diluted with lighter juices.

8. Carrot Juice

Carrot juice is a sweet drink that is well-liked by both adults and children. Additionally, it can strengthen the immune system and bring other health benefits. It contains vitamin C, vitamin B complex, potassium, iron, sodium and phosphorus, which function to prevent illnesses, improve liver function, provide relief for the nervous system, alkalize blood and tone the walls of the intestines.


Tips to Lose Weight Without Diet and Exercise ...........


Dropping a few pounds doesn’t have to involve deprivation or intense workouts. These tricks will help you slim down the easy way

1. Drink Enough Water

There are so many reasons why water is, among other things, good for your waistline. Drinking cold water can help up your metabolism, since your body will work harder to warm up the liquid, meaning more calories burned for you. Drinking water regularly also helps keep you feeling full so you don’t snack on empty calories, and hydrating before you exercise will help release muscle-building hormones in your body — which spells good news for not only your strength goals but also your metabolism.

2. Get Enough Sleep

Celebs and doctors alike can’t stop talking about their go-to weight-loss secret: one of the keys to losing or preventing weight gain is getting enough sleep. Why? Turns out we end up eating more when we’re sleep-deprived. A recent study, for example, showed that participants who got only four hours of sleep ended up consuming 300 more calories than when they were well rested.

3. Practice Portion Control

Even if you’re not on a diet, being mindful of how much you’re eating is good practice. It can take a few minutes for your brain to recognize that you’re full, so get in the habit of knowing how much an actual serving size is (and how much it takes until you’re full), and you’ll be less apt to pack on the pounds due to overeating.

4. Drink Green Tea

Water’s not the only metabolism booster in town. Studies have shown that drinking green tea can give your metabolism a tiny increase — which can add up to over 400 extra calories burned a week! Not only that, the beverage has got some major antioxidant power, so drink up.

5. Use Your Friends

Maintaining a healthy lifestyle can be much easier with the support and motivation of like-minded friends. Having a healthy support group can lead to better choices for yourself; you may find yourself moving more, skipping more calorie-laden happy hours, and making other lifestyle choices that can contribute to weight loss.

Sunday, November 16, 2014

Brownie Butter Cake ..........

 Brownie Butter  Cake
140g (5oz) Dark Chocolate (broken into pieces)
50g (¼ cup) Butter
50g (¼ cup) Brown sugar
1 Egg
35g (¼ cup) All purpose flour

Butter cake:
120g (½ cup) Butter
100g (½ cup) Sugar (I reduced by 1 Tbsp)
2 Eggs
120g (1 cup) All purpose flour
2g (¼ tsp) Baking powder
50ml (3 ½ Tbsp) Fresh milk
Grease and line a 10cm x 20cm (4×8-in) loaf pan with aluminium foil.
Preheat oven to 180C/350F.
To make brownie, melt chocolate and butter over low heat. Remove and leave to cool slightly. Stir in brown sugar until blended.
Add in egg, mix well. Fold in flour, mix until well combined. Pour batter into prepared pan. Bake in preheated oven for 15 minutes. Remove.
To make butter cake, beat butter with sugar until creamy. Add in eggs, one at a time, beating well after each addition.
Fold in sifted flour and baking powder, alternately add in fresh milk, mix to form batter.
Spread the butter cake batter over brownie, bake in oven at 160C/320F for 25-30 minutes or until cooked. Insert a cake tester in the middle to check doneness.
Cook’s Notes:
  1. I am using conversion chart. For the best results, please follow the metrics measurement.
  2. I mixed the butter cake batter while baking the brownie. Then I poured the butter cake batter VERY QUICKLY onto the “hot” brownie. The butter cake batter will melt instantly. The second time I baked this brownie butter cake, I put the butter cake batter into a piping bag and cut a big hole at the tip, pipe in the butter cake batter quickly, and  just shake and tap the pan to smooth the top.

GARLIC ROLL..........

3 cawan tepung gandum ~
1 cawan air suam
2 sudu besar yeast
1 sudu teh garam
2 sudu besar gula
2-3 sudu besar olive oil ~

Garlic Spread
50 gram butter
2 sudu daun ketumbar cincang halus2
5 cloves bawang putih di cincang halus2
-Campurkan dan kacau ketiga2 bahan ini.Siapp.




Cara buat roti:
1.Campurkan semua bahan kecuali minyak dalam sebuah bekas dan uli sehingga menjadi doh yang lembut
2.Tambahkan minyak dan uli semula sehingga mendapat doh yang elastik
3.Sapukan sedikit minyak pada doh, tutup doh dengan tuala lembab yang bersih dan biarkan doh rehat selama 40 ~ 45 minit
4.Doh akan naik sekali ganda
5.Sementara menunggu doh naik kita sediakan garlic spread
6.Setelah adunan doh naik buka tuala lembab dan tumbuk-tumbuk doh dan uli sekejap
7.Kemudian bahagikan doh kepada 2 bahagian.
8.Gelek doh dengan kayu pencanai 1/2 inc tebal berbentuk empat segi memanjang
9.Sapukan Garlic Spread di atasnya dan gulung.
10. Buat kaedah yang sama pada doh yang kedua juga
11.Potong doh sama lebar sebanyak 4 potongan
12.Kita akan mendapat 8 potongan doh
13.Susun doh secara menegak dalam tray yang telah di sapu dgn butter hingga habis... tutup semula doh dengan kain lembab dan rehatkan semula selama 30 minit supaya doh naik sekali ganda lagi.
14.Angkat kain lembab tadi dan sapukan baki Garlic Bread di doh tadi
15.Sapukan kuning telur pada permukaan doh dan taburkan bijan atau serbuk lada hitam jika suka.
16.Bakar doh dalam oven pada suhu 170 - 180 C selama 30 mini

Cheese Cake Tanpa Bakar ..............

Cheese Cake Tanpa Bakar Ala-ala Secret Recipe

1) 400gram tepung cheese cake segera
2) 1/2 cwn butter yg telah dilembutkan
3) 1 cwn biskut marie
4) 250-300ml susu segar Full Cream (saya guna Good Day, sedap)
biskut marie / oreo (1st kek ak guna marie, 2nd oreo)
5)Yang kelima ni ada boleh, takde pun takpe..(2 sudu yogurt/fresh cream )
**filling buah utk topping (pakai Jem blueberry, strawberi,kiwi,oren...any kind of filling buah yg uols minat la)

1) Biskut marie dihancurkan dan digaul dengan butter hingga terasa lembap. Pastu mendapkan biskut dlm loyang. Tekan bagi kedap. Pastu masukkan loyang dlm peti ais atas selama 1/2 jam.
2) Tepung cheese cake td, dicampurkan dengan 2 sudu yogurt/fresh cream (xperlu pun xpe) dan 300ml susu full cream dan dipukul 1 minit dgn kelajuan minima dan 5 minit dengan kelajuan maksima.
3) Pastu, masukkan bancuhan tadi dlm loyang biskut td. Simpan lagi 2-3 jam dlm peti.
4) Jem tadi gunakan dlm sebotol kecil, dipanaskan bersama 3 sudu air.
5) Bila bancuhan tepung td dah 2 jam, letakkan topping jem tdi dan simpan lagi dlm peti selama 1 jam. (lagi lama, lagi baik- simpan semalaman pun okay). Pastu tadaaa...dh boleh mkn kek tu..sedap.

Buttermilk Pancake ...........

Bahan-bahan :

2 cawan tepung
3 cawan buttermilk
1 sudu teh baking soda
2 sudu teh baking powder
2 biji telur dipukul sedikit
3 sudu gula
4 sudu mentega cair
11/2 sudu teh garam

Cara-caranya :

1. Oven dipanaskan dgn suhu 175 C.
2. Panaskan pan leper.
3. Campurkan semua bahan dan dikacau sebati.
4. Tapiskan supaya tidak berketul.
5. Lenserkan pan dgn butter, dan masukkan 1 senduk kecil bater supaya menjadi btk bulatan.
6. Tunggu hingga masak dgn semua bater, kelihatan gelembung2 udara di atas pancake. Terbalikkan dan masak sebelah lagi.
7. Angkat dan letak dlm dulang pembakar dan panaskan dlm oven.
8. Enak dimakan bersama sos pilihan seperti maple syrup, madu dll..