Tuesday, October 11, 2016

RESEPI BERRY COKLAT CHEEZZ CAKE .....

i



 i

BAHAN2 ..........
 
2cwn tpung gndum
1 cwn koko
1sudu soda bikarbonat
1 sudu baking powder
3 biji telur
2 cawan gula halus
1 cawan susu cair
1 cawan minyak
1 cwn air panas
CARA2 ..........
1.     campurkan sume bahan..senangkan! 
2     . mix guna mixer je..kacau ngan senduk pun boleh.
3.     dah sebati ,masukkn 1 cawan air panas..betul2 pns tau..
4.     mix lagi..hati2,adunan terpercik2..slow2 je..
5.     masuk dalam bks kecik2 gini..pastu kukus dalam 15 min gitu..ltk sikit je dalam setiap bekas..
 i
BAHAN2 UTK CHEESE ........
 250 g cream cheese..
 60 g gula icing
1 biji telur
Sedikit esen vanila

CARANYA ....
mixkan semuanya .
dah nampak creamy adunan cheese tadi.....rase sendiri sukatan cheese ni..klu tawar tambah gula lagi

sapukan filling kat atas kek yg dah masak tadi..lg sedap klu ada fruity tu.
(blue berry / strawbery/ ikut suka)
 
Pastu, ltkkan pula adunan cheese kat atas filling td..guna piping bag senang..guna sudu pun blh..
kukus dalam 10 minit..sampai masak

cheese yg telah dikukus..bila ditekan,tak lekat kat jari lagi..
kemudian,tambah lagi adunan kek coklat.tuang slow2 n kukus semula sehingga masak.

No comments: