Tuesday, June 21, 2016

BISKUT CORNFLAKES ......

 

Bahan-Bahan:

1 cwn gula halus (kurangkan kalau tak nak manis sgt)
11/2 cwn planta/butter
1 cwn kismis (potong kecil)
2 bj kuning telur
21/2 cwn tepung gandum
2 cwn cornflake (ramas kasar)
2 sudu besar susu pekat manis
1 sudu teh vanilla
1 susu teh baking pwder
Extra conflakes untuk celup

Cara-Cara Membuatnya:

1. Pukul margerin & gula hingga sebati masukkn telur, esen dan susu pekat manis, gaul sebati dan masukkan smua bahan2 lain...gaul hingga rata...
2. Sudukan dan celup dalam cornflakes yg diramas. Letak atas dulang dan bakar Pada suhu 150'c selama lebih kurang 25 minit bergantung pd oven masing2

5.Bakar sehingga biskut dah rupa golden brown.Tunggu sejuk dan bolehlah disimpan dlm bekas kedap udara

Nota:
1.Selain kismis, boleh letak chocolate chips, almond cincang. Nak campur pun boleh.
2. adunan mmg lembik, jgn tambah tepung, nanti dah masak dalam gebu mcm kek tapi rangup diluar.