Bahan A
250 tepung pulut ( kalau terlalu lembut tambahkan tepung pulut)
150 ml santan pekat
150 gram gula merah
70 gram gula putih ( gula merah dan gula putih di masak dengan 40 ml air)Secubit garam
Bahan B
50gram tepung beras ( di bancuh dengan 125 ml air panas).
Bahan C
150 gram kelapa parut
3 -4 gram garam ( anggaran)
- Campurkan bahan A dengan bahan B
- Gaul semua sehingga menjadi doh
- Sapukan daun pisang dengan minyak dan letakkan doh anggaran 35-40 gram, letakkan kelapa dan bungkus.
- Kukus 15-20 minit ( buka kukusan setiap 10 minit bagi menghasilkan bungkusan lepat yang cantik)
Menghasilkan doh seberat 750 gram
1 comment:
moncler
yeezy boost 350 v2
kyrie 6
cheap jordans
jordan shoes
off white x jordan 1
golden goose sneakers
supreme
supreme outlet
goyard handbags
Post a Comment