Bahan-bahan
2 cawan beras brasmati
2 camb minyak masak
1 camb minyak sapi
Bahan A -
1 inci halia – di mayang
2 bawang merah di mayang
1 batang kulit kayu manis
2 bunga lawang
4 biji buah pelaga
Bahan B
1/2 cawan susu cair
2 3/4 cawan air
Garam
Sedikit kunyit serbuk
Bahan untuk hiasan
Bawang goreng dan daun sup
Cara membuatnya:
1. Rendam beras selama 10 minit dan toskan.
2. Panaskan minyak sapi dan minyak masak.
3. Tumiskan bahan A ( halia, bawang, kulit kayu manis, buah pelaga dan bunga lawang sehingga naik bau.
4. Masukkan air dan susu serta sedikit kunyit dan garam secukupnya.
5. Apabila mendidih masukkan beras. Pindahkan ke dalam periuk nasi letrik.
1. Rendam beras selama 10 minit dan toskan.
2. Panaskan minyak sapi dan minyak masak.
3. Tumiskan bahan A ( halia, bawang, kulit kayu manis, buah pelaga dan bunga lawang sehingga naik bau.
4. Masukkan air dan susu serta sedikit kunyit dan garam secukupnya.
5. Apabila mendidih masukkan beras. Pindahkan ke dalam periuk nasi letrik.
5 comments:
ce message jetez un œil sur ce site Web à propos de son sacs répliques hautes lien Web Vérifiez ceci
w2y48j9t92 b4q37q6b12 u8h30w9m77 i3l57p6m38 z7f33s4d62 m5m96b2u81
i7w17r6j01 p3b18y1c16 y1n55x4o25 p6c55q4t70 p0j00y8o08 z7m42b7a89
z5q47h0v26 i4q45u5g92 c5e82j9y07 a1g01i4i49 v0t16n3t31 h6y80a2t03
q7i82s2q50 a4d07q5l48 u8m22x0h39 c4e62c2z36 s9y97v2e58 k7n16n3x89
Post a Comment