BAHAN :
2 cawan tepung gandum
1 cawan santan/susu cair (nk gunakan air saja pun boleh)
1 cawan air
1 biji telor
1 sudu mentega/merjerin (x letak pun x pe)
secubit garam
sedikit pewarna
CARA:
Satukan semua bahan kecuali pewarna dan blender hingga sebati.
1 cawan santan/susu cair (nk gunakan air saja pun boleh)
1 cawan air
1 biji telor
1 sudu mentega/merjerin (x letak pun x pe)
secubit garam
sedikit pewarna
CARA:
Satukan semua bahan kecuali pewarna dan blender hingga sebati.
Bahagikan adunan kepada 2 bahagian dan letak pewarna yg disukai.
Tuang
dalam botol acuan.
Panaskan kuali leper guna api yg kecil(klu x de kuali
leper boleh guna tudung periuk) dan oleskan sedikit minyak pada kuali
(klu guna non stick pan tak perlu sapu minyak) mulalah menjala secara
melintang dan menegak.
Bila sudah masak, alihkannya ke pinggan,
terbalikkan supaya permukaan atas yang licin mengadap ke bawah.
Kemudian
gulung. Ulang sampai habis. Sedap di makan dgn kuah kari/serawa/boleh
juga di letakkan inti kentang ataupun sosej yg menjadi kegemaran anak2.
**Jika adunan pekat tambahkan sedikit air..
**Jika adunan pekat tambahkan sedikit air..
No comments:
Post a Comment