Sunday, December 29, 2013
Ayam Panggang
Bhn2 A:
3 s/b cili boh - guna 2 sb cili kering blender
2 keping gula Melaka
1/2 cawan air
- masak semua hingga pekat
Bhn2 B:
4 ulas bawang pth
1 ulas bawang besar
1 kiub stok ayam
1 inci halia
5 s/b sos lada hitam - letak 3 sb + 2 sb sos tiram
5 s/b madu - letak 2 sb sj sbb dah habis stok tp sdg elok tak manis ayamnya
Garam
Butter - lumur pada ayam masa nk bakar nnt
- blend bhn A dan B bersama2..
- lumur bhn blend pada ayam yg telah dikelar dan perap sekurang2nya 2 jam.
- lumur butter dan panggang ayam 180C 50 min- 1 jam atau hingga masak.siram atas ayam lebihan perapan dlm bekas ayam bakar.
Labels:
chicken
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment