Bahan bahan:
Untuk inti pai (filling):
1cawan isi ayam- potong dadu
1/2 cawan cendawan butang- potong dadu
1 packet sup cendawan Vono Mixed Mushroom
1/2 cawan mixed vege
1 biji bawang besar- potong dadu
1 biji kentang- dipotong dadu
1 sb lada sulah
2 sb minyak zaitun
1cawan isi ayam- potong dadu
1/2 cawan cendawan butang- potong dadu
1 packet sup cendawan Vono Mixed Mushroom
1/2 cawan mixed vege
1 biji bawang besar- potong dadu
1 biji kentang- dipotong dadu
1 sb lada sulah
2 sb minyak zaitun
1 biji telur (mengilatkan pastri)
Sedikit air (sekiranya terlalu pekat)
Sedikit air (sekiranya terlalu pekat)
Untuk pastri :Kulit roti pratha jenama kawan
Cara cara:
Panaskan minyak zaitun. Goreng bawang besar hingga kekuningan.
Masukkan isi ayam dan kentang. Biarkan seketika.
Masukkan sup cendawan butang, mixed vege, cendawan, air dan lada sulah. Kacau hingga sebati.
Setelah masak, angkat dan ketepikan seketika.
Canai kulit paratha dan letakkan ia sebagai lapisan bawah (base) dan cucuk sedikit dengan garfu. Bakar selama 5-6 minit.
Tuangkan isi pai yg dimasak tadi ke atas base pai.
Canai kulit pai lagi setebal 2 cm dan letakan diatas isi pai sebagai
lapisan atas.Sapukan sedikit telur yg dicampur dgn 2 sk air utk
mengilatkannya.
No comments:
Post a Comment