BAHAN (A) : DIGAUL SEHINGGA RATA
4 CAWAN TEPUNG SELFRAISING
8 SUDU MAKAN GULA TIMBANG (BROWN SUGAR)
1 SUDU TEH GARAM
BAHAN (B) :
1 CAWAN PARUTAN KEJU CHEDDAR
1 CAWAN HIRISAN SOSEJ
1 CAWAN HIRISAN DAUN BAWANG
BAHAN (C) : DIKACAU RATA
8 SUDU MAKAN MINYAK
4 BIJI TELUR
2 CAWAN SUSU SEGAR
CARA NYA :
CAMPURKAN KESEMUA BAHAN DAN KACAU SEHINGGA RATA. GUNAKAN ACUAN MUFFIN DAN SAPUKAN DENGAN SEDIKIT MINYAK. KEMUDIAN MASUKKAN 1 SCOOP ADUNAN.
BAKAR SELAMA 20 - 30 MINIT DENGAN SUHU 200 DARJAH SELSIUS SEHINGGA BERWARNA COKLAT KEEMASAN. KEPANASAN SUHU BERGANTUNG KEPADA KETUHAR MASING - MASING.
NOTA KAKI :
SELAIN SOSEJ, ANDA BOLEH GANTIKAN DENGAN HIRISAN ISI AYAM, DAGING BURGER, UDANG, SURIMI.
SELAMAT MENCUBA DAN SALAM MESRA.
No comments:
Post a Comment