Tuesday, October 1, 2013

ROTI LASAGNA SEDAP...........

 ROTI LASAGNA SEDAP
Oleh:Amni Bakar
LIKE: @[114097825345532:274:Buku Resepi]

Bahan-bahan:
-roti potong beberapa keping ( mengikut saiz dish)
-susu segar 
-telur
-cheese slice
-daging hancur
-rempah
-sosej (dipotong dadu)
-bawang (dipotong dadu)
-mozzarella cheese
-bahan tumisan (minyak+bwng)

Cara-cara:

bahan a
1. Panaskan kuali seperti biasa bersama bahan tumisan
2. Masukkan rempah (yg dbuat sndri atau dibeli-ikut citarasa sendiri)
3. Masukkan daging hancur, sosej dan bawang
4. Kacau rata bahan-bahan tadi dan masukkan garam secukup rasa (boleh tambah lada utk rasa lebih pedas) sehingga masak.

bahan b
1. Rendamkan roti keping dengan susu segar bersama telur yang telah dipukul
2. Kemudian ratakan dulang dengan sedikit planta
3. Susun roti-roti tersebut satu lapisan
4. Tuangkan bahan a, kemudian susun cheese slice satu persatu
5. Susun lagi roti diatas (kelihatan seperti burger,bahan a ditengah-tengah diapit dgn roti)
6. Taburkan mozarella cheese diatas sekali (kalau xdak pun x apa)
7. Bakar dalam ketuhar sehingga masak
 
Bahan-bahan:
-roti potong beberapa keping ( mengikut saiz dish)
-susu segar
-telur
-cheese slice
-daging hancur
-rempah
-sosej (dipotong dadu)
-bawang (dipotong dadu)
-mozzarella cheese
-bahan tumisan (minyak+bwng)

Cara-cara:

bahan a
1. Panaskan kuali seperti biasa bersama bahan tumisan
2. Masukkan rempah (yg dbuat sndri atau dibeli-ikut citarasa sendiri)
3. Masukkan daging hancur, sosej dan bawang
4. Kacau rata bahan-bahan tadi dan masukkan garam secukup rasa (boleh tambah lada utk rasa lebih pedas) sehingga masak.

bahan b
1. Rendamkan roti keping dengan susu segar bersama telur yang telah dipukul
2. Kemudian ratakan dulang dengan sedikit planta
3. Susun roti-roti tersebut satu lapisan
4. Tuangkan bahan a, kemudian susun cheese slice satu persatu
5. Susun lagi roti diatas (kelihatan seperti burger,bahan a ditengah-tengah diapit dgn roti)
 6. Taburkan mozarella cheese diatas sekali (kalau xdak pun x apa)
7. Bakar dalam ketuhar sehingga masak

No comments: