Thursday, July 3, 2014

TART TELOR .....

Photo: TART TELOR
Drp: Chef Khairi Mansor

1 kg tepung gandum, 
500gm margerin, 
3bj telor gred B. 
uli cam pastry biasa, jgn uli lama2 nanti adunan keras, stakat bercampur jer n sebati jer ... 
Tuk Filling : 
7 biji telor, 
1 tin susu pekat 500gm, 
1 tin air, 
vanilla n pewarna ikut suka, 
bancuh semua n tapis.. susun pastry yg dah dlm acuan atas kuali n terus tuang custard, tutup n bakar ngan api paling kecik..cam nak keringkan nasi..(boleh menggunakan oven pd rak paling bawah dgn suhu 170C).



1 kg tepung gandum,
500gm margerin, (2 cwn)
3bj telor gred B.
(uli cam pastry biasa, jgn uli lama2 nanti adunan keras, stakat bercampur jer n sebati jer ... )
 

Tuk Filling :
7 biji telor,
1 tin susu pekat 500gm,
1 tin air,
vanilla n pewarna ikut suka, 



bancuh semua n tapis.. susun pastry yg dah dlm acuan atas kuali n terus tuang custard, tutup n bakar ngan api paling kecik..cam nak keringkan nasi..(boleh menggunakan oven pd rak paling bawah dgn suhu 170C).

No comments: