
250 g pure butter
3/4 cwn gula kaster
2 cwn tepung gandum
1 sudu teh baking powder *
1 sudu teh esen vanilla
5 biji telur A
2 cwn tepung gandum
1 sudu teh baking powder *
1 sudu teh esen vanilla
5 biji telur A
Cara2:
1) Ayak tepung dan baking powder *
2) Pukul sebentar butter dan gula kaster hingga bergaul, kemudian masukkan kesemua bahan2 yang lain. Pukul sehingga sebati.
3) Masukkan bahan telur perlahan-lahan sambil memutar.
4) Putar selama 4-5 minit sehingga adunan kelihatan lembut dan tidak berbintil2.
5) Tuang ke dalam acuan 8 1/2 inci dan bakar dengan suhu 160C selama 1 jam.
1) Ayak tepung dan baking powder *
2) Pukul sebentar butter dan gula kaster hingga bergaul, kemudian masukkan kesemua bahan2 yang lain. Pukul sehingga sebati.
3) Masukkan bahan telur perlahan-lahan sambil memutar.
4) Putar selama 4-5 minit sehingga adunan kelihatan lembut dan tidak berbintil2.
5) Tuang ke dalam acuan 8 1/2 inci dan bakar dengan suhu 160C selama 1 jam.
Pastikan oven dipanaskan terlebih dahulu sebelum adunan kek
dimasukkan.
No comments:
Post a Comment