Sunday, August 15, 2010
~ AYAM GORENG KETUMBAR ~
Bahan :
1/2 ekor ayam di potong kecil
1 sudu makan ketumbar serbuk
1 sudu kecil serbuk lada
1 sudu kecil serbuk kunyit
Bahan hirisan:
I labu bawang besar di potong empat
2 biji cili merah dihiris serong
6 biji cili padi dihiris
1 batang lobak merah dihiris tebal
3 tangkai daun kari
Caranya :
Ayam di bersih kan di lumur kan dengan serbuk ketumbar, serbuk lada dan serbuk kunyit. Perap selama 15 minit.
Panaskan sedikit minyak dikuali dan tumis ayam bersama daun kari hingga masak. Setelah ayam masak dan lembut, masukkan bahan2 hirisan dan gaul sebentar. Bubuhkan garam dan sedikit gula dan gaul lalu dimatikan api. Hidang bersama nasi putih
Labels:
chicken
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment