Monday, June 27, 2016

Kerabu Yangchow ...........

 
BAHAN2;....
160 gm timun, dibuang empulur
160 gm nenas, dibuang empulur
¼ biji cili benggala merah
1 biji cili hijau, dibuang biji
1 biji tomato, dibuang biji
½ labu bawang besar, dihiris baji
Bahan Sos....
1 sudu besar Perencah Nasi Goreng Cina SERI-AJI®
2 sudu besar sos cili manis Thai
2 sudu besar mayonis
1 sudu besar sos cili
1 sudu teh jus limau nipis
Sedikit garam, gula
CARA2NYA ........:
1.  Potong semua sayuran.
2.  Kacau Perencah Nasi Goreng atas api perlahan hingga harum.
3.  Masukkan ke dalam mangkuk, campurkan semua bahan sos yang lain.
4.  Gaulkan dengan campuran sayuran dan letak dalam peti sejuk selama 30 min sebelum disajikan.
*Boleh sajikan terus jika suka.

No comments: